Trio Camadou
Les belles chansons

30 sep 2023 – 20.00 uur
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Kaarten € 21.50
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Bij het chanson ligt de nadruk op de teksten die gezongen worden. Stem en tekst vormen samen een geheel. De stem is vaak niet traditioneel zangerig, de tekst wordt vaak haast gesproken. Soms zijn ze beschouwend, soms humoristisch, soms maatschappij-kritisch van aard. Over het algemeen zijn de teksten ook doorspekt met persoonlijke gevoelens.

Les belles chansons

Bij Franse chansons denk je meteen aan Charles Aznavour, Charles Trenet, Edith Piaf en Jacques Brel, Georges Brassens en Barbara en je bent meteen in Frankrijk. Hoor je een musette (dans), dan ben je in een Café de Paris. De Franstalige chansonnière Carole Marie Doucet, oftewel Camadou neemt je er mee naar toe met het programma ‘Les Belles Chansons’. Het is een combinatie van bekende chansons, eigen werk en instrumentale intermezzi. Je voelt de authentieke Franse sfeer waarin ook de verhalen achter de chansons naar voren worden gebracht. Camadou wordt begeleid door Hans van Gelderen (gitaar) en Dasha Beltiukova (fluit). Het trio treedt al twaalf en een half jaar op met muziek die ontroert, verrast en troost, overal ìn en buiten Nederland. Bienvenue!

Camadou

Camadou is de artiestennaam van Carole Marie Douce, geboren in Montreal, in het Frans sprekende deel van Canada. Ze beschikt over een groot en gevarieerd repertoire, dat deels uit eigen werk bestaat. Door haar meertaligheid bevat het ook Engels- en Nederlandstalige liedjes. Camadou presenteert haar Soirée Chantante, een mix van Franse bekende chansons uit heden en verleden. Van Brel en Aznavour tot Salvador en Bruni, maar ook van eigen chansons van het debuut album ‘Camadou’. Hartstocht, melancholie en humor.

Dasha Beltiukova

Dasha Beltiukova werd geboren in Minsk (Wit-Rusland) in een muzikale familie. Vanaf haar zevende begon ze met optreden. Concerttournees met de Wit-Russische kamer- en symfonieorkesten brachten haar naar de meeste Europese muziekfestivals. Ze studeerde af aan de Muziekacademie bij Nina Avramenko en Valery Grigoriev en vervolgde haar studie aan de Muziekacademie in Minsk bij professor Boris Nichkov. Sinds 2000 woont Dasha in Nederland. Ze studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam (Bachelor en Master Degree) bij professor Harrie Starreveld. Ze speelt alle wereldpremières van fluitcomposities van haar vader de Wit-Russische componist Sergey Beltiukov . Als kamermusicus werkt Dasha samen met haar zus, violiste Ksenia Beltiukova en vele anderen. Ze nam o.a. deel aan International Music Festivals in Minsk, International Music Festival in Bath, Grachten Festival in Amsterdam, New Paths Music Festival in New York.

Hans van Gelderen

Hans van Gelderen (1962) studeerde klassiek gitaar aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Dick Visser en behaalde in 1991 het diploma Docerend Musicus en in 1992 het diploma Uitvoerend Musicus.
Als klassiek gitarist had hij als begeleider en deel uitmakend van verschillende ensembles een internationale carrière. Daarnaast speelt hij ook licht repertoire met een voorliefde voor wereldmuziek. Hij speelde mee op verschillende cd’s waarop ook composities van zijn hand te horen zijn. Hans treedt veel op als begeleider op steelstring-gitaar of viola de fado in de muziekstijlen fado, het Franse chanson en kleinkunst/cabaret.