Carole Marie Doucet – zangeres

Camadou is de artiestennaam van Carole Marie Doucet. Carole Marie is geboren in Montreal (Frans-Canada) en woont in Santpoort (Nederland).Naast optredens, het schrijven en arrangeren van eigen liedjes, schrijft Carole ook nummers in opdracht.

Carole Marie Doucet – liefde voor Franse Chansons

Vanuit Quebec nam Camadou haar jeugdherinneringen mee naar Nederland. Chansons van Édith Piaf, Charles Trenet, Juliette Gréco, Jacques Brel, Charles Aznavour, Barbara en Léo Ferré inspireerden haar in haar jeugd. Leonard Cohen en Joni Mitchell maakten ook indruk. En niet in de laatste plaats Claude Léveillée, de éminence grise en bewaker van de rijke Frans-Canadese chanson traditie. Zij zetten Carole op het spoor haar talent voor woorden, muziek en performance verder te ontwikkelen.

Singer – songwriter

Carole Marie leerde zichzelf te begeleiden op de gitaar, leerde dwarsfluit spelen, schreef haar eigen chansons en vertolkte op haar eigen manier de beroemde chansons van haar grote voorbeelden uit verleden en heden. Haar eerste optreden was in een hotel op Bali. Al snel volgden uitnodigingen om meer optredens te doen. Camadou stapte uit haar eigen schaduw.

Eigen CD’s

In 2010 verscheen haar eerste cd onder de naam Camadou: 15 zelfgeschreven en gearrangeerde luisterliedjes die de liefhebbers van het Franse chanson bijzonder aangenaam verrasten.Eind 2013 verscheen haar album ‘Les Autres’ – een verwijzing naar de toonaangevende Franse chansonniers wier liedjes zij op haar eigen wijze ten gehore brengt. De kwaliteit van Les Autres wordt in maart 2014 ook bevestigd door KLM/Air France: zij staat een jaar lang op de playlist van alle inflight entertainment van KLM/Air France.

Eigen repertoire

Camadou heeft inmiddels een groot en gevarieerd repertoire, dat deels uit eigen werk bestaat. Door haar meertaligheid bevat het ook Engels- en Nederlandstalige liedjes. De stijl die ze hanteert sluit naadloos aan bij de sfeer van de omgeving of de aard van een gebeurtenis. Tijdens haar optredens zoekt zij het liefst contact met haar publiek. Carole treedt op bij gebeurtenissen met een sterk persoonlijk karakter zoals een huwelijk, op een Soirée Chantante of onderstreept Frans getinte evenementen met chansons in Café de Paris-stijl. Dus van jazzy via weemoed tot en met de meeslepende doorleefdheid van Piaf.

Begeleiding

Carole wordt begeleid door internationaal hoog aangeschreven musici, onder andere gitarist Hans van Gelderen, contrabassist Fred Snel, fluitiste Dasha Beltiukova, multi-instrumentist (blaas) Coen Kaldeway, accordeonist Henny Langeveld, zangpedagoog en pianista Deborah Pardy en pianist  Pieter Grimbergen.