Carole Marie Doucet – zangeres
Camadou is de artiestennaam van Carole Marie Doucet. Zij is geboren in Montreal (Frans-Canada) en woont in Santpoort-Noord (Nederland). Naast optredens en het creëren van eigen nummers schrijft zij ook werk in opdracht.

Liefde voor Franse Chansons
Vanuit Quebec nam Camadou haar jeugdherinneringen mee naar Nederland. Chansons van Édith Piaf, Charles Trenet, Juliette Gréco, Jacques Brel, Charles Aznavour, Barbara en Léo Ferré waren haar inspiratiebronnen. Leonard Cohen en Joni Mitchell maakten ook indruk. Niet op de laatste plaats kwam Claude Léveillée, de éminence grise en bewaker van de rijke Frans-Canadese chanson-traditie. Zij allen zetten Carole op het spoor om haar gevoel voor woorden, muziek en performance verder te ontwikkelen.

Singer – songwriter
Carole Marie leerde zichzelf te begeleiden op gitaar, leerde dwarsfluit spelen, schreef eigen nummers en vertolkte de beroemde chansons van haar grote voorbeelden uit verleden en heden. Haar eerste optreden was in een hotel op Bali en al snel volgden er uitnodigingen voor meer. Carole Marie stapte uit haar eigen schaduw en Camadou was geboren.

Eigen CD’s
In 2010 verscheen haar eerste cd onder de naam Camadou: 15 zelfgeschreven luisterliedjes die de liefhebbers van het Franse chanson bijzonder aangenaam verrasten. Eind 2013 verscheen haar album ‘Les Autres’ – een verwijzing naar beroemde Franse chansons / chansonniers van wie zij op haar eigen wijze werken ten gehore brengt. De kwaliteit van Les Autres werd in maart 2014 beloond. ‘Les Autres’  stond een jaar lang op de playlist van alle in-flight entertainment van KLM/Air France.

Eigen repertoire
Camadou heeft inmiddels een groot en gevarieerd repertoire ontwikkeld. Door haar meertaligheid bevat het ook Engels- en Nederlandstalige liedjes. Haar stijl sluit naadloos aan bij de sfeer van de omgeving of de aard van een gebeurtenis. Tijdens de optredens zoekt zij het liefst contact met het publiek. Carole treedt ook op bij gelegenheden met een sterk persoonlijk karakter, zoals bij een huwelijk, op een Soirée Chantante of onderstreept Frans getinte evenementen met chansons in Café de Paris-stijl. Dus van jazzy nummers via weemoed tot en met de meeslepende doorleefdheid van Piaf.
Begeleiding
Carole wordt begeleid door hoog aangeschreven musici. Te weten, gitarist Hans van Gelderen, contrabassist Fred Snel, fluitiste Dasha Beltiukova, multi (blaas) instrumentalist  Coen Kaldeway, accordeonist Henny Langeveld, pianiste Deborah Pardy en pianist-gitarist  Ed Idema.