Camadou concert

’t Mosterdzaadje Santpoort Noord,  29-11-2019.

Jaarlijks is Camadou in ’t Mosterdzaadje.  Een terugkerend muziek feest waarin het Franse Chanson centraal staat. Op vrijdag 29 november om 20.00 uur is ze te gast met het programma ‘Voyage’ in ’t Mosterdzaadje . Carole Marie Doucet, Canadese van geboorte maar al erg lang woonachtig in Nederland, weet subliem de sfeer van het Franstalige lied neer te zetten. Met haar zijn de topfluitiste Dasha Beltiukova en de klassiekgeschoolde maar in alle genres thuis, gitarist Hans van Gelderen.

De reis gaat van het mooie klassieke Franse en zelf gecomponeerde chansons van haar debuut album naar de troostrijke muziek uit Zuid-Amerika. Muziek is een reismoment door de verbeelding, door de zintuigen. “Als u ‘ Libertango’ en ‘Oblivion’ in de Franse versie ‘J’oublie’ van Piazzolla hoort, heeft u al heel ver gereisd op uw stoel” aldus Carole.

“De rode draad is muziek in zijn meest pure vorm”. En met haar musici Dasha Beltiukova en Hans van Gelderen heeft ze al tien jaar precies de juiste kleur en het unieke geluid. Hun samenwerking is er één van plezier en ontdekken. In een kort voorprogramma zorgen de zusjes Olivia (piano) en Emilia Reiding (viool) voor een spannende muzikale belevenis.

Zuid-Amerikaanse muziek wordt gekozen omdat het troostrijk is en een mooi evenwicht brengt in de ietwat melancholische sfeer van de Franse chanson. Latijns Amerikaanse muziek is muziek van alle Latijns Amerikaanse landen en van het Caribisch gebeid. De term voor deze muziek is vaak Latin Music. Latin bestaat uit een aantal verschillende genres die als gemeenschappelijke factor worden gebruikt. Romeinse talen worden gebruikt zoals Spaans, Portugees en in mindere mate het creools. Er is de bachata, de babbuco, de bolero, de bossa nove, de cumbia, de kompa, de latin rock, de merengue, de nuevo tango, reggaeton, salsa, samba, son, soukous en natuurlijk de tango.
De Tango was de muziek en de dans van de Afrikaanse slaven die beïnvloed werd door de Cubaanse Habanera en de lokale milonga van Argentinië.

Franse chansonnier Julien Clerc heeft jaren terug een Franse versie van Oblivion uitgebracht. Inmiddels is er veel fusie tussen de 2 genres en veel vertalingen en Franse interpretaties van diverse Zuid-Amerikaanse liederen.

Locatie: t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord
Aanvang: 20:00 uur
Kosten: vrijwillige bijdrage