Het optreden is wegens omstandigheden verplaats naar nog nader te bepalen datum in het voorjaar.

In dit originele spektakel neemt Camadou U mee op reis. Uit haar koffer tovert zij telkens een nieuw chanson met bijbehorend verhaal. Franstalige singer-songwriter Camadou (Carole Marie Doucet) zingt liederen van grote chansonniers als Brel, Aznavour, Piaf en eigen chansons, in intieme, vrolijke, weemoedige en soms jazzy stijl.Fluitiste Dasha Beltiukova en gitarist Hans van Gelderen  begeleiden Camadou en spelen ter opluistering instrumentale musettes, walsen en java’s bekend uit de Parijse cafés.

 

Locatie   : Catharinakapel, Benedenzaal, Hardewijk
Aanvang : 20:15
Entree     : voorverkoop €10,00/ €12,50 deurprijs
Voor meer informatie: catharinakapel

Interview

Ab de Haas heeft Camadou kort interview gegeven  in het radio programma El Mundo van vrijdag 29 september. El Mundo is terug te luisteren via uitzending gemist.

Catharinakapel

Kunstcentrum Catharinakapel organiseert kleinschalige culturele activiteiten op het gebied van theater, film, muziek en Beeldende Kunst in een prachtig historische kapel midden in het centrum van Harderwijk. De ambiance, de diversiteit en de toegankelijkheid vormen tevens het decor voor particuliere culturele evenementen, huwelijksvoltrekkingen en bedrijfspresentaties.

Boîte à chansons

Het woord chanson is zeer oud: in de middeleeuwen werd het gebruikt voor liederen die rondtrekkende troubadours zongen. In de renaissance bestond het woord nog steeds en de chanson was een polyfoon lied met een melodieuze tekst en veel klanknabootsingen. De moderne tijd kent de stijl van de populaire Franse zangkunst, met een vaak poëtisch-verhalende vorm.In de jaren 60 en 70 in Frans-Canada waren kleine buurt zaaltjes en sober café’s zeer populair onder artiesten. Daar kwamen zij hun werk presenteren. Zo ontstond het begrip ‘Boîte à chansons’. Camadou heeft haar eigen draai aan de Boîte à chansons gegeven. Ze brengt een oude Franse koffer mee naar haar voorstelling en pakt regelmatig iets uit om een verhaal of anecdote te vertellen over een specifieke chanson. Daardoor  is de voorstelling extra levendig en heeft een theatrale vleugje gekregen. Met af en toe een musette erbij proeft het publiek een zeer Franse sfeer.