Boîte à Chansons

Boîte à Chansons

Camadou – Boîte à Chansons

Boîte à Chansons is een intieme en gevarieerde voorstelling waarin chansons en valses musettes op een originele manier gepresenteerd worden. Door middel van korte anekdotes en verscheidene attributen worden u veel grappige en ontroerende zaken over het prachtige erfgoed van het Franse chanson onthuld.

Camadou, Carole Marie Doucet uit Montréal, wordt begeleid door Hans van Gelderen op gitaar en door Dasha Beltiukova op dwarsfluit.

 

La boîte à Chansons est un spectacle intime et varié où chansons et valses musettes vous sont présentées d’une façon originale. Par des petites anecdotes et des attributs divers, ils vous révèlent nombreuses choses amusantes ou émouvantes sur le beau patrimoine de la chanson francophone.

Camadou, Carole Marie Doucet de Montréal, est accompagnée à la guitare par Hans van Gelderen et à la flûte traversière par Dasha Beltiukova.

Alliance Française
De Alliance Française is een wereldwijde non-profit organisatie die haar hoofdzetel in Parijs heeft, dit al meer dan 130 jaar. Zij heeft als doel de Franse taal en cultuur, en ook de Franstalige culturen te bevorderen en te verspreiden. De AF werkt met respect voor de culturele diversiteit. Nu zijn er ruim 800 Alliances Française verspreid over 134 landen.

Alliance Française des Pays Bashc_afpb_logo_120_jaar_in_nl_90_90
In Nederland is de eerste Alliance Française in 1888 opgericht. Nu telt ons land 33 Alliances Française die in de federatie Alliance Française des Pays-Bas zijn verenigd. Circa 10.000 mensen zijn betrokken bij de activiteiten van de Alliances Française in Nederland, waarvan ruim 7.000 cursisten die begeleid worden door 200 docenten.

Alliance Française bij u in de buurt
Zoekt u nadere informatie over de Alliance Française in uw regio? Klik dan op de landkaartrechtsboven. Op de landkaart kunt u zien waar de verschillende alliances in Nederland zich bevinden. Klik de plaats aan en u kunt een kijkje nemen op de website van de betreffende afdeling.

Taalcursussen
Alle afdelingen van de Alliance Française in Nederland organiseren cursussen Frans op verschillende niveaus en voor verschillende doelgroepen: extensieve en intensieve cursussen, algemeen Frans maar ook ‘à la carte’, bijvoorbeeld voor bedrijven, en kindercursussen.

Culturele activiteiten
Naast en ter aanvulling van het Franstalige onderwijs bieden de afdelingen tal van culturele activiteiten zoals lezingen, chanson- of filmavonden, theater, reizen in Frankrijk en proeverijen.

 

 Locatie: in Sociëteit De Hereeniging, Grote Poot 2, 7411 KE Deventer
Aanvang: 15:00 uur
Kosten: Gratis voor leden en cursisten Alliance Française evenals voor leden van de Hereeniging. Meer info: i.s.m. Alliance Française Deventer zie hier