Traditie getrouw geeft  Camadou jaarlijks een concert in “t Mosterdzaadje.  Dit jaar is het eerste deel een ode aan Françoise Hardy en ze trakteert haar publiek ook op een aantal zelf gecomponeerde chansons. van haar debuut album. Down memory lane zal het zijn met de befaamde ‘Tous les garçons et les filles’  en ‘Soleil’ maar latere werk van de grote chansonnière is aan de orde, met name van het album ‘L’amour fou’ en haar meest recente chanson ” Le large’ , gevoelig, diep en tekst over afscheid nemen.

Locatie:    Kerkweg 29, Santpoort-Nord
Aanvang:  20:00 uur
meer info: ’tMosterdzaadje

 

 

Begeleiding
Camadou is, eveneens als ieder jaar en voor de intieme sfeer die wij van haar kennen, begeleid door fluitiste Dasha Beltiukova en gitarist Hans van Gelderen. Camadou eerste officiële optreden in Nederland was in ’tMosterdzaadje, na haar zeggen het concert gebouw van Santpoort-Noord. Sindsdien geeft zij ieder jaar een concert op deze geliefde locatie.

Inspiratie
Camadou verdiept zich in de chanson. En zo komen Poulenc, Saint-Saens en  Victor Hugo  ter sprake als onderwerpen en worden ten gehore gebracht als instrumentale intermezzi tijdens het concert. En zo leert men meer wat bezielt Françoise Hardy als auteur van prachtige chansons. Verder vertelt Camadou wat haar bezielt bij het maken van haar chansons; tevens wat maakt haar hart kloppen in de chansons en muziek uit haar Québec.  Er wordt een zeer typische instrumentale stuk gespeeld, gecomponeerd door de helaas overleden pianist en chansonnier Claude Léveillée. Claude Léveillée was een van de grooste artiesten van de Franstalig Canada en heeft onder andere voor Edith Piaf gecomponeerd. Hij is een van de favorieten van Camadou. Toen hij overleed in 2011 heeft zij een chanson gecomponeerd over hem. Zij zal het ook 15 maart ten gehore brengen.