Carole Marie Doucet, Hans van Gelderen, Fred Snel, Floris vd Vlugt
In de warme theater sfeer van De Cirkel  in Heemskerk zingt Camadou Franse chansons in het matinée concert ‘Vive la Chanson’. Zij heeft de mooiste parels uit haar repertoire gekozen en ze trakteert haar publiek ook op een aantal zelf gecomponeerde chansons. Ze zingt onder andere Brel, Piaf, Barbara, Aznavour,  chansons uit haar cd ‘Les Autres’ en eigen chansons van haar debut album.  

Locatie:       De Cirkel, Cirkel 1, Heemskerk
Aanvang:     11:30  UITVERKOCHT!

 

Bijzonder
Om in de sfeer van de Café de Paris te vertoeven worden ook af en toe instrumentale intermezzi in het programma toegevoegd.

Begeleiding
Camadou wordt begeleid door fluitiste Dasha Beltiukova,  gitarist Hans van Gelderen en contrabassist Fred Snel.

Barbara
Barbara heeft ons 20 jaar terug verlaten. De pianiste/ lyricist  heeft een fantastisch erfgoed aan prachtige chansons achter gelaten. Ze zong alleen haar eigen werk maar heeft ooit een uitzondering gemaakt. In 1987 voegde ze het chanson  ‘Le piano noir’ aan haar repertoire toe, met de toestemming van de Frans Canadees maker Robert Charlebois. De tekst begint met een aangrijpende strofe:  als ik overleden ben, begraaf me in een zwarte piano…. Uiteraard zingt Camadou ‘Le piano noir’ als ze met een pianist optreedt.
In de Cirkel worden wel twee chansons van Barbara uitgevoerd: ‘Dis quand reviendras-tu’ en ‘Göttingen’.

Göttingen
Göttingen is een van de beroemste liederen van Barbara, over de liefde voor de mens, de muziek en Duitsland. Barbara was zelfs van joodse afkomst en een doelwit voor de nazis geweest. Ze wordt in 1964 uitgenodigd om in Göttingen op te treden. Het concert begint twee uur te laat vanwege een verkeerd bestelde piano. Er wordt echter zó goed voor haar gezorgd en het publiek geeft haar zó’n warm applaus, dat de zangeres diep geraakt wordt door alle liefdevolle gebaren. Zij componeerde ter plekke dit ontroerend lied. Eenmaal terug in Parijs, nadat ze haar Duitse verblijf met een week heeft verlengd, schrijft ze ‘Göttingen’ af. Deze ode aan de stad en het volk is gezien als het ultieme verzoeningsgebaar en een prachtig voorbeeld van hoe chanson de geschiedenis tot leven kan brengen.